3 parasta Internet-selainta vuonna 2023 (kevyt, nopea ja turvallinen!) (2024)

3 parasta Internet-selainta vuonna 2023 (kevyt, nopea ja turvallinen!) (1)

KIRJOITTANUT

Daren Low

3 parasta Internet-selainta vuonna 2023 (kevyt, nopea ja turvallinen!) (2)

PÄIVITETTY

27. heinäkuuta 2023

parhaat internetselaimet

Parhaiden Internet-selaimien on tarjottava erinomainen suorituskyky, tasapainottava nopeus ja keveys ominaisuuksien kanssa, joilla on merkitystä käyttäjille. Lisäksi heidän on kunnioitettava yksityisyyttä ja varmistettava käyttäjilleen maksimaalinen turvallisuus.

Internet-selaimia koskevissa keskusteluissa tulee keskittyä sellaisiin näkökohtiin kuin nopeus, suorituskyky ja turvallisuus. Arvostelussamme otamme kaikki nämä tekijät huomioon valitaksemme parhaat selaimet vuonna 2023. Asennamme ja testaamme markkinoiden parhaat vaihtoehdot auttaaksemme sinua tekemään oikean päätöksen.

3 parasta Internet-selainta

 1. urhea– Paras internetselain yleiskatsauksessamme
 2. Firefox– Paras selain joustavuuden suhteen
 3. Microsoft Edge– Paras selain keveyden suhteen

Lue lisää kustakin selaimesta ja valitse itsellesi sopiva.

Tärkeä ilmoitus

Mikään selain ei ole tarpeeksi hyvä, jos se myy tietojasi. ymmärtää sen tärkeydenkäytä vpnselaimessasi varmistaaksesi parhaan mahdollisen tietosuojan verkossa.

Testeissämme positiivisimmin erottui kolme selainta: Brave, Firefox ja Microsoft Edge. On selvää, että jokainen heistä onnistui paremmin tietyissä asioissa, kuten turvallisuuden ja keveyden osalta navigoinnissa. Joten tutustu alla olevaan yksityiskohtaiseen analyysiimme jokaisesta niistä ja valitse se, joka parhaiten vastaa etsimääsi.

1. Brave – paras Internet-selain

3 parasta Internet-selainta vuonna 2023 (kevyt, nopea ja turvallinen!) (3)

Täällä Bitcatchassa pidämme erittäin tärkeänä käyttäjien turvallisuutta ja yksityisyyttä. Eikä ihme: Internet tarjoaa nykyään yhä enemmän riskejä, ja monet yritykset eivät yksinkertaisesti välitä tarpeeksi käyttäjätietojen suojaamisesta. Valitettavasti tämä koskee monia selaimia. Ja juuri siksi, että se ei kuulu tähän kategoriaan, Brave erottuu kilpailijoista – mutta ei vain.

Miksi käyttää Bravea?

Chromiumin perusteella Brave estää evästeet ja kaiken ulkoisen liikenteen. Lisäksi siinä on integroitu mainosten esto, joka myös estää kaiken tyyppisen ei-toivotun sisällön. Lopuksi mielenkiintoisin ominaisuus yksityisyyttä etsiville: todella anonyymi ikkuna, joka on yhdistetty Tor-verkkoon. Sen avulla et tallenna selaushistoriaasi ja voit jopa piilottaa sijaintisi.

Se, että se perustuu Chromiumiin, Googlen avoimen lähdekoodin selainprojektiin, auttaa Bravea paljon sen lisäominaisuuksien ansiosta. Se on yhteensopiva esimerkiksi useimpien Chrome-laajennusten kanssa, jotka sisältävät suuren määrän tuottavuustyökaluja. Voit käyttää laajennuksia, kuten Grammarly, tai jopa Microsoft Office -lisäosaa.

Lopuksi lisää hyviä uutisia. Kaikista näistä käyttäjien yksityisyyteen ja turvallisuuteen tähtäävistä ominaisuuksista sekä tuottavuussuuntautuneista laajennuksista huolimatta Braven tiedetään myös olevan yksi parhaista suorituksista kaikkien selaimien joukossa. Se käyttää vähän RAM-muistia ja toimii erittäin nopeasti, lisäksi se kuluttaa vähän dataa mobiiliverkosta ja säästää kannettavien ja mobiililaitteiden akkua.

Lyhyesti sanottuna, ei vaikea valinta.

Brave-selaimen plussat ja miinukset

Plussat

 • Suurin turvallisuus: estää evästeet ja ulkoisen liikenteen
 • Natiivimainosten esto
 • Tor-verkko: Erikoisikkuna tarjoaa käyttäjille paremman yksityisyyden
 • Paljon laajennuksia: Yhteensopiva monien Chrome-lisäosien kanssa
 • Kevyt ja nopea: toimii sujuvasti ja vaatii vähän muistia

Kontrat

 • Mainosten esto voi joissakin tapauksissa häiritä selaamista
 • Käyttöliittymä voisi olla mielenkiintoisempi

vieraileBraven virallinen sivustoLisätietoja.

(Takaisin alkuun)

2. Firefox – paras selaimen joustavuus

3 parasta Internet-selainta vuonna 2023 (kevyt, nopea ja turvallinen!) (4)

Toisin kuin Brave, Firefoxilla on jo kuuluisa tuotemerkki monien vuosien jälkeen Internet-selainmarkkinoilla. "Kettu" syntyi melkein kaksi vuosikymmentä sitten Mozilla-säätiön kokoamien satojen työntekijöiden, joista monet ovat vapaaehtoisia, työn ansiosta. Aloitushetkellä ideana oli tarjota Internet Exploreriin vaihtoehto, joka on turvallinen, kevyt, miellyttävä ja – erittäin – laajennettava.

Firefox täytti lyhyessä ajassa lupauksensa ja perusti sen, mikä tuli tunnetuksi vuodesta 2005 lähtien "selainsodaksi". Sen jälkeen on tapahtunut paljon – Chrome tuli mukaan ja nousi pilviin suosiossaan, kun taas Microsoft taisteli takaisin ja nousi takaisin Edgen julkaisun myötä. Silti Firefox on edelleen yksi ensimmäisistä vaihtoehdoista käyttäjille, ja se on myös kehittäjien "rakas".

Miksi käyttää Firefoxia?

Yksi syistä, joiden vuoksi se säilyttää tämän aseman, on sen joustavuus. Loppujen lopuksi Firefox on yhteensopiva useimpien käyttöjärjestelmien kanssa. Sitä pidetään myös yhtenä markkinoiden nopeimmista selaimista, etenkin latausten suhteen. Se kärsii kuitenkin usein kritiikistä verkkosivujen yhteensopivuusongelmista.

Yksinkertaisesta käyttöliittymästä huolimatta Firefoxissa on hyvä valikoima alkuperäisiä ominaisuuksia, kuten synkronointi eri laitteiden välillä ja mainosten seurantatoimintojen estäminen. Muuten, yksityisyys on tämän selaimen kohokohta, koska se kerää käyttäjiltä vähän tietoja kilpailijoihinsa verrattuna.

Lopuksi, Firefox on yksi selaimista, jolla on eniten laajennuksia. Nämä vaihtelevat Grammarlysta työkaluihin, kuten LastPass, Lightshot ja GreaseMonkey. Lajike on melkein yhtä hyvä kuin Chromen, ja siinä on edelleen avoimen lähdekoodin ja paremman suojauksen etuja Googlen selaimeen verrattuna.

Firefox-selaimen plussat ja miinukset

Plussat

 • Yhteensopiva useimpien käyttöjärjestelmien ja laitteiden kanssa
 • Ominaisuudet, kuten mainosten seurannan esto
 • Kohtuullinen tiedonkeruu verrattuna kilpailuun
 • Suuri valikoima laajennuksia

Kontrat

 • Joillakin sivuilla on yhteensopivuusongelmia
 • Kuluttaa paljon laitteistoa

vierailefirefoxin virallinen verkkosivustoLisätietoja.

(Takaisin alkuun)

3. Microsoft Edge – paras kevyt selain

3 parasta Internet-selainta vuonna 2023 (kevyt, nopea ja turvallinen!) (5)

Internet Explorerin aika päättyi muutama vuosi sitten monien ihmisten iloksi – myös Microsoftin sisällä. Loppujen lopuksi se väistyi paljon paremmalle vaihtoehdolle ja pystyi palauttamaan yrityksen hengityksen selainliiketoiminnassa: Microsoft Edge.

Miksi käyttää Microsoft Edgeä?

Vuoden 2015 julkaisunsa jälkeen Microsoft Edge on osoittanut monia ominaisuuksia, jotka ovat saaneet sen ohittamaan Firefoxin suosituimpien selainten joukossa, toiseksi vain Chromen jälkeen. Tammikuussa 2020 saamansa päivityksen jälkeen brändistä on tullut entistäkin suuremman painoarvon omaava kilpailija markkinoilla.

Tämä johtuu suurelta osin Edgen nopeudesta ja keveydestä, mikä saa sen kilpailemaan selainten, kuten Chromen ja Firefoxin, kanssa. Vaikka sitä käytetään pääasiassa Windows-laitteissa, joissa se on natiivi, se on saatavana myös muissa järjestelmissä, vaikka ilman samaa suorituskykyä.

Vuonna 2020 julkaistu versio perustuu Chromiumiin ja mahdollistaa sujuvan integroinnin, mukaan lukien Microsoftin kaltaiset ohjelmat, kuten OneNote. Mitä laajennuksiin tulee, Edge jää kuitenkin edelleen vajaaksi. Luettelo on pieni, eikä siinä ole yhtä mielenkiintoisia vaihtoehtoja kuin sen tärkeimmillä kilpailijoilla. Kohokohta johtuu mainosten estäjistä ja tietyistä Microsoftin laajennuksista.

Yksi kohokohdista Edgen alkuperäisiin ominaisuuksiin verrattuna on Tracking Prevention -toiminto, jonka avulla voit mukauttaa käyttäjän sallimaa tiedonseurantatasoa. Muita mielenkiintoisia ominaisuuksia ovat profiilit, joiden tarkoituksena on hallita käyttäjäprofiileja, tuki Progressive Web Appsille (PWA), jotka suorittavat ohjelmia ikään kuin ne olisivat alkuperäisiä, ja Immersive Reader, joka mukauttaa lukukokemusta.

Microsoft Edgen plussat ja miinukset

Plussat

 • Perustuu Chromiumiin vuodesta 2020 lähtien
 • Yhteensopiva muiden käyttöjärjestelmien kuin Windowsin kanssa
 • Kevyt ja nopea navigointi
 • Ominaisuudet, kuten Tracking Prevention, jonka avulla voit rajoittaa tietojen seurantaa

Kontrat

 • Vähemmän laajennuksia verrattuna Chromeen ja Firefoxiin
 • Alempi suorituskyky muissa kuin Windows-laitteissa

vieraileMicrosoft Edgen virallinen sivustoLisätietoja.

(Takaisin alkuun)

3 selainta, joita sinun tulee välttää

Keskeinen ongelma nykyään, kun ajattelemme markkinoiden huonoimpia selaimia, on varmasti riski, jonka ne aiheuttavat käyttäjien yksityisyydelle. On totta, että suurin osa selaimista kerää jossain määrin käyttäjätietoja. Monet niistä kuitenkin rajoittavat tätä kokoelmaa ja/tai tarjoavat vaihtoehtoja, jotka antavat käyttäjille paremman hallinnan siihen, miten tämä tehdään.

Alla on kolme esimerkkiä selaimista, jotka menestyvät erityisen huonosti tässä erittäin tärkeässä näkökohdassa, muiden myös asiaankuuluvien seikkojen ohella.

1. Chrome

Chrome on tällä hetkellä maailman eniten käytetty selain, joka palvelee yli puolta internetin käyttäjistä. Jos pitää kuitenkin paikkansa, että se pärjää hyvin muun muassa nopeuden ja saatavilla olevien laajennusten suhteen, asiat muuttuvat tietyillä tärkeillä alueilla.

Chromen tiedetään kuluttavan esimerkiksi järjettömän paljon laitteistoresursseja. Vaikka on mahdollista jäädyttää käyttämättömät välilehdet (tämän tarinan suuret roistot), se ei estä Chromea vaatimasta yhä enemmän resursseja. Ja tämä yleensä pahenee, kun aktiivisia laajennuksia on liian monta.

Mutta Chromen suurin ongelma on epäilemättä tapa, jolla Google kohtelee käyttäjiensä yksityisyyttä. Kerätyn tiedon määrä on yksinkertaisesti paljon suurempi kuin muilla selaimilla, etkä voi tehdä asialle paljon. Lisäksi voit mennä nukkumaan kylmällä varmuudella, että tietosi ovat yhden maailman suurimmista teknologiayrityksistä käsissä.

2. Safari

Safari on Apple-laitteiden alkuperäinen selain, joten se toimii paljon paremmin iPhonessa tai iPadissa kuin muiden merkkien laitteissa (eikä edes toimi enää Windowsissa). Se ei kuitenkaan ole tärkein ongelma, kun vertaamme sitä selaimiin, kuten Brave ja Edge. Itse asiassa taas ongelmallisin kohta koskee käyttäjien turvallisuutta ja yksityisyyttä.

Safarilla on kiistanalainen, vaikkakin selkeä tietosuojakäytäntö. Se ennustaa suuren tiedonkeruun, vaikka käyttäjät voivat osittain muuttaa tietojen käyttöä. Lisäksi yhtiö jätti huonon vaikutelman, kun vuonna 2017 havaittiin, että poistetut selainhistoriatiedot voidaan edelleen tallentaa iCloudiin, jopa incognito-tilassa.

Lyhyesti sanottuna Apple ei näytä olevan kovin luotettava tietojenkäsittelyn suhteen, vaikka se tarjoaa joitain konfigurointivaihtoehtoja tässä suhteessa. Jos olet epävarma, pysy poissa!

3. Ooppera

Opera oli aikoinaan vahva kilpailija Internet Explorerille ja Firefoxille ennen vanhaan, ja se on säilyttänyt uskollisen, vaikkakin pienen, seuraajansa nykyään. Vuonna 2016 kiinalainen Golden Brick Capital osti tämän selaimen takana olevan yrityksen.

Toinen tekijä, joka saa meidät kääntämään nenämme Operalle näinä päivinä, on heidän erittäin kyseenalainen tietosuojakäytäntö. Totuus on, että et voi luottaa niin paljon Operan työkaluihin ja vaihtoehtoihin yksityisyytesi ylläpitämiseksi.

Viimeinen huomionarvoinen seikka on, että Operassa on sisäänrakennettu VPN-ominaisuus, joka ei tarjoa täyttä salausta. Eli niin paljon kuin luulet surffaavasi nimettömästi, Opera kerää silti osan tiedoistasi.

(Takaisin alkuun)

"Incognito-selaus" ei ole niin turvallista kuin luulet

Jos olet huolissasi yksityisyydestäsi ja olet käyttänyt vain incognito-tilaa (tunnetaan myös nimellä yksityinen selaus Firefoxissa ja Safarissa tai InPrivate Microsoft Edgessä), on hyvä olla tietoinen. Kun suljet selainikkunan, se poistaa koneeltasi vain seuraavat tiedot:

 • Selaushistoria
 • Keksit

Selaustoimintasi näkyvät kuitenkin seuraaville henkilöille:

 • ISP (eli myös viranomaisille)
 • Vierailemasi verkkosivustot
 • Työnantajasi tai oppilaitos, jossa opiskelet

Eli jos on totta, että anonyymi selailu voi auttaa käyttäjää säilyttämään tietyn tason yksityisyyttä suhteessa muihin samaa tietokonetta käyttäviin ihmisiin, tämä suojaus on paljon vähemmän tehokas suhteessa tietueeseen, jonka jätät verkko ja missä käytät Internetiä.

Joten jos haluat suurempaa yksityisyyttä, sinun on lisättävä ylimääräinen suojakerros. Tämä ylimääräinen suojakerros voi tässä tapauksessa olla hyvä VPN-palvelu.

(Takaisin alkuun)

Käytä VPN:ää maksimaalisen yksityisyyden takaamiseksi verkossa

VPN tai Virtual Private Network (VPN) on Internet-palvelu, joka aktivoituna voi tarjota käyttäjille monia etuja. Peittämällä IP-osoitteesi VPN:n kautta, sinulla on etuja, kuten:

 • Parempi tietoturva selaamisen aikana salatun yhteyden ansiosta
 • Pysy suojattuna selatessasitumma verkko
 • Verkkotoiminnan anonyymius suhteessa Internet-palveluntarjoajaan
 • Rajoitettujen verkkosivustojen eston poistaminen
 • Rajoitetun sisällön eston poistaminen suoratoistopalveluista, kutenNetflixtaiHulu
 • Joissakin tapauksissa Internetissä saatavilla olevien kaistanleveysrajojen ylittäminen

Jotta voit nauttia näistä eduista, sinun on valittava VPN, joka tarjoaa tarvitsemasi laadun ja ominaisuudet. On esimerkiksi tärkeää, että hän ei pidä käyttäjälokeja (ja että tämä on selvää yrityksen käytännöissä). Lisäksi edullinen hinta ratkaisee kaiken.

Ainakin kaksi vaihtoehtoa tulee mieleen, kun mietit VPN-verkkoja, jotka voivat täyttää nämä kriteerit:

 • Surfhai- Paras VPN edulliseen hintaan: 12,45 R$ kuukaudessa.
 • NordVPN- Paras VPN kaiken kaikkiaan, huomattava nopeuden ja yksityisyyden tason suhteen. Se tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn hyvään hintaan.

Näiden kahden vaihtoehdon lisäksi olemme jo testanneet ja arvioineet monia muita VPN-verkkoja, kuten voittarkista tästä.

Vältä ilmaisten VPN-palvelujen käyttöä

On suuri ero siinä, mitä saat, kun maksat hyvästä VPN-palvelusta tai käytät mitä tahansa ilmaista VPN:ää. Joten sinun tulee harkita kahdesti tai kolmesti ennen kuin asennat ja käytät ilmaista VPN:ää laitteellesi säästääksesi rahaa.

Ensinnäkin on tärkeää ymmärtää, että kun VPN-palvelu on ilmainen, se tarkoittaa, että olet tuote. Aivan oikein: nämä palvelut keräävät yleensä käyttäjätietoja ja myyvät niitä kaikille kiinnostuneille.

Ja miten tämä tapahtuu? Yksinkertainen: ne ruiskuttavat haittaohjelmia käyttäjien laitteisiin tietojen keräämiseksi. Sitten he myyvät tietosi kattaakseen liiketoimintakustannukset – ja tekevät voittoa. Ja kuka tietää, mitä muuta tietty haittaohjelma voi tehdä laitteilleen?

Toisin sanoen, kun käytät ilmaista VPN:ää, et useinkaan ole parempi tai huonompi kuin joku, joka surffaa ilman VPN-suojausta.

(Takaisin alkuun)

Johtopäätös: Mikä on paras Internet-selain?

Kaikille, jotka etsivät nopeaa, kevyttä, turvallista ja monipuolista verkkoselainta, markkinoiden paras vaihtoehto on nykyäänurhea. Siinä on erityisominaisuuksia käyttäjien yksityisyyden ja turvallisuuden varmistamiseksi, kuten Tor-ikkuna ja esto, joka estää mainosten seurannan.

Firefox on myös loistava valinta joustavuuden ja sen tosiasian ansiosta, että se ei kerää niin paljon käyttäjätietoja. Microsoft Edge täydentää listaamme nopeudensa ja käyttäjille tarjoamiensa uusien ominaisuuksien ansiosta, kuten Tracking Prevention, joka rajoittaa tietojen seurantaa.

Vältät ongelmia valitsemalla jokin kolmesta suosituksestamme. Älä kuitenkaan unohda, että et ole koskaan todella turvassa surffaaessasi Internetissä ilman ahyvä vpn palvelusamaan aikaan. Hyödynnä siis VPN-vinkkejämme ja pysy poissa ilmaisista palveluista ja niiden turvallisuudelle aiheuttamista uhista.

Hyvää selaamista!

(Takaisin alkuun)

3 parasta Internet-selainta vuonna 2023 (kevyt, nopea ja turvallinen!) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kareem Mueller DO

Last Updated:

Views: 5757

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kareem Mueller DO

Birthday: 1997-01-04

Address: Apt. 156 12935 Runolfsdottir Mission, Greenfort, MN 74384-6749

Phone: +16704982844747

Job: Corporate Administration Planner

Hobby: Mountain biking, Jewelry making, Stone skipping, Lacemaking, Knife making, Scrapbooking, Letterboxing

Introduction: My name is Kareem Mueller DO, I am a vivacious, super, thoughtful, excited, handsome, beautiful, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.