Mitä tehdä, jos joku ottaa sinusta kuvia ilman lupaasi - iPleaders (2023)

Tämän artikkelin on kirjoittanut Khadeeja Zaidi, joka pyrkii aKyberlain, Fintech-säännösten ja teknologiasopimusten tutkintoalkaenOlemme täällä.

Sisällysluettelo

Nykyään kaikki näyttävät olevan valokuvaaja. Yksi asia vaaditaan älypuhelimella, joten useammat ihmiset eivät ole koskaan ottaneet kuvia itsestään, muista ja joskus maisemista kautta maailman historian. Mutta miten se putoaa laillisesti vain, kun otat kuvia henkilöistä ilman heidän suostumustaan? Jos painat kamerakuvaketta, se riippuu ensisijaisesti siitä, missä kyseiset henkilöt ovat.

Ja tässä on kysymys siitä, klikataanko vai ei. Julkiset henkilöt pitävät siitä, että heidän kuviaan otetaan, ainakin silloin, kun ne näyttävät mukavilta ja nukkemaisilta, kun taas tavalliset ihmiset eivät ehkä tee. Oletetaan, että olet valokuvauksen ystävä tai jopa yksi miljoonista kansalaisista, joilla on älypuhelin, jossa on sisäänrakennettu kamera. Siinä tapauksessa saatat ihmetellä: onko lain vastaista ottaa kuvia ihmisistä ilman heidän suostumustaan?

Mitä tehdä, jos joku ottaa sinusta kuvia ilman lupaasi - iPleaders (2)

Onko laitonta napsauttaa jonkun henkilön kuvia ilman lupaa? Yleensä voit ottaa mitä tahansa kuvia ihmisistä julkisilla alueilla, kuten puistossa, rannalla tai kaupungin aukiolla. Koska he ovat sopineet asettuvansa julkiseen tilaan eikä heillä ole rationaalista yksityisyyden tunnetta, se on laillista. Jos otat sata kuvaa ihmisistä, jotka nauttivat puistosta tai poliittisesta tapahtumasta, viestistä tai musiikkijuhlista, kaikki on mukavaa ja anteliasta.

Ihmisillä ei ole rationaalista oikeutta yksityisyyteen ruuhkaisissa paikoissa, mistä he matkustavat, kenen kyytiin pääsevät ja mitä he kokevat siellä ollessaan. Yksilöt eivät esimerkiksi vastusta rannalla suutelevan parin kuvaamista ja sen jälkeen sanomalehden kuvan julkaisemista. Vaikka jompikumpi molemmista näyttäisi olevan naimisissa jonkun muun kanssa ja häät päättyvät kuvan takia, heillä ei ole syytöksiä sinua vastaan.

Vastaavasti sinulla on oikeus ottaa kuvia kokaiinia nauttivasta, 2–3 kertaa pienemmässä uimapuvussa, päihtyneestä tai lastaan ​​hakkaavasta henkilöstä. Poikkeuksena on se, että julkisen paikan tietyssä huoneessa, jossa henkilö vangittiin, hänellä on laillinen oikeus henkilökohtaisiin vapauksiin.

Mitä tehdä, jos joku ottaa sinusta kuvia ilman lupaasi - iPleaders (3)

Tietyillä alueilla, vaikka ne ovat julkisia, useat ihmiset haluavat yksityisyyttä. Kun oikeuslaitos pitää näitä oletuksia sopivina, et voi ottaa kuvia muista ihmisistä sellaisissa paikoissa. Yksilöillä on havaittu olevan riittävät yksityisyysvaatimukset yleisissä käymälöissä, uima-altaan pukukopeissa ja liikkeiden pukuhuoneissa.

Ja ihmisillä on yleensä voimassa olevat yksityisyyden vaatimukset, kun he pysyvät kotona perheenjäseniensä kanssa. Tämä varmistaa, että et voi ottaa kuvia ihmisistä heidän kotonaan ilman heidän suostumustaan. Periaate jatkuu, vaikka seisot julkisella polulla tuijottaen tuulilasin läpi ilman digitaalikameraa. Tällainen kuva loukkaa heidän oikeuksiaan.

Kaupan tai teatterin tavoin yksityisen kiinteistön omistaja päättää, saako siellä kuvata vai ei. Kysy ennen kuin nappaat. Vuokranantaja pidättää itsellään oikeuden heittää sinut pois, jos otat kuvia ilman lupaa, ja jos et suostu lähtemään, sinut voidaan joskus pidättää rikoksen vuoksi. Tämä sääntö koskee myös joitain yleisön omistamia yrityksiä, kuten yleistä kirjastoa tai hallintorakennusta.

Myös se, loukkaako valokuvaus henkilön oikeutta yksityisyyteen, riippuu enimmäkseen henkilön yksityisyyttä koskevista kohtuullisista odotuksista (REP). Mitä julkisempi paikka on, sitä vähemmän REP:tä henkilöllä on.

Toisesta päästä saatat rehellisesti etsiä yksityisyyttä ollessasi asunnossasi tai muussa yksityisessä paikassa. Joissakin tapauksissa sinulla on REP, kun olet julkisessa paikassa, aivan kuten puiston vessassa.

Toinen näkökohta, jota kannattaa tarkastella, on valokuvaajan näkökulmasta. Yleensä kuka tahansa voi ottaa kuvia missä tahansa omistamassaan tai vuokraamassaan julkisessa tai yksityisessä paikassa. Toisen yksityisellä kiinteistöllä toimiminen vaatii yleensä omistajan luvan ottaa valokuvia.

Jos valokuvaaja ottaa kuvia sellaiseen tarkoitukseen, jotka rikkovat edelleen sääntöjä - kuten häirintä tai vainoaminen - se olisi toinen asia.

Joka pahoinpitelee tai käyttää rikollista voimaa kenen tahansa naisen kimppuun, aikoen raivota tai tietäen todennäköisesti saavansa näin raivoa naisen vaatimattomuudesta, [on tuomittava vankeusrangaistukseen jommankumman kaltaisella vankeusrangaistuksella, jonka pituus on vähintään yksi vuosi, mutta joka voi olla pidentää viideksi vuodeksi, ja siitä voidaan myös sakottaa.]

354C.Mies, joka katselee tai ottaa kuvan naisesta, joka osallistuu yksityiseen tekoon olosuhteissa, joissa hän tavallisesti odottaa, ettei tekijä tai joku muu tekijän pyynnöstä havaitse häntä tai levittää tällaista kuvaa, on rangaistava ensiksi. Tuomio jommastakummasta vankeusrangaistuksesta, jonka on oltava vähintään yksi vuosi, mutta joka voi pidentää kolmeen vuoteen. Hän on myös tuomittava sakkoon ja toisen tai myöhemmän tuomion perusteella vankeuteen, joka on vähintään kolme vuotta, mutta joka voi jatkua seitsemään vuoteen, sekä sakkoa. .

Selitys 1-Tässä osiossa "yksityinen teko" tarkoittaa tarkkailua, joka suoritetaan sellaisessa asennossa, jota voidaan kohtuudella vaatia yksityisyyden takaamiseksi olosuhteissa, joissa uhrin sukuelimet, takaluu tai rinnat ovat paljaana tai vain alusvaatteiden peitossa; tai jos uhri käyttää wc:tä tai jos uhri on osallisena seksuaaliseen tekoon, jota ei tavallisesti suoriteta julkisesti.

Selitys 2-Jos uhri antaa suostumuksensa kuvien ottamiseen tai mihin tahansa tekoon, mutta ei salli niiden levittämistä kolmansille osapuolille, ja jos tällaista kuvaa tai tekoa levitetään, tällaista jakelua on pidettävä tämän pykälän mukaisena rikoksena.

Vähintään yhden vuoden vankeus, joka voi jatkua kolmeksi vuodeksi ja sakolla ensimmäisestä rikoksesta, on tuntematon, ja minkä tahansa tuomariluokan takuita vastaan.

Vaikka vankeusrangaistus, joka on vähintään kolme vuotta, mutta joka voi jatkua 7 vuodeksi ja johon sisältyy sakko toisesta tai myöhemmästä tuomiosta, on tiedossa ja ei-takuttava, voidaan tuomita minkä tahansa tuomarin tuomioistuimessa.

Lait vaihtelevat paikkakunnittain. SisäänSaksaEsimerkiksi ihmiskuvien ottaminen on selkeästi laitonta, lukuun ottamatta kapeita poikkeuksia (ne ovat turistikuvan taustalla, he ovat julkisuuden henkilöitä ja tämä kuva on tarkoitettu uutiskäyttöön jne.)MEILLE., valokuvausta pidetään eräänä puheen muotona, joten ensimmäinen lisäys suojataan laajasti. Ja sisäänSaudi-Arabia, meillä on jotain näiden kahden väliltä.

SisäänHong Kong, joissakin valtion omistamassa julkisessa omaisuudessa, mukaan lukien tuomioistuimet, valtion virastot, kirjastot, kansalaiskeskukset ja jotkut museot Hongkongissa, valokuvaaminen ei ole sallittua ilman hallituksen lupaa. On laitonta pystyttää tai ottaa valokuvia ja videoita julkisiin viihdepalveluihin, kuten multiplekseihin ja sisäelokuvateattereihin.

Yksityisomistuksessa valokuvaamisen kiinteistön omistaja voi kieltää tai estää.

Yleisesti saatavilla olevat yksityiset maakuvat (esim. ostoskeskukset) ovat yleensä sallittuja, ellei näytettävä kyltti sitä nimenomaisesti kiellä. Vaikka tällaisia ​​viitteitä ei näytetä, omistaja tai edustaja saattaa pyytää henkilöä lopettamaan valokuvaamisen, ja jos henkilö kieltäytyy ottamasta kuvia, omistaja tai edustaja voi pyytää henkilöä poistumaan. joissakin maissa henkilö, joka kieltäytyy lähtemästä, voidaan myös tuomita rikoksista, ja useat lainkäyttöalueet hyväksyvät common law -oikeuden käyttää laillista voimaa rikoksentekijän hallitsemiseksi; henkilö, joka kostaa fyysisesti;

SisäänUnkari, 15. maaliskuuta 2014, jolloin kauan odotettu siviililaki julkaistiin, laissa palautettiin säännöllinen käytäntö, eli yksilöllä oli oikeus kieltäytyä vangitsemisesta. On kuitenkin olemassa implisiittinen suostumus: ei ole laitonta ottaa kuvia henkilöstä, joka ei vastusta nimenomaisesti.

Ihmisten valokuvaaminen julkisella paikalla näyttää olevan laillistaEtelä-Afrikka. Ihmiskuvien jäljentäminen ja myynti on sallittua toimitukselliseen ja rajoitettuun tarkoitukseen tarkoituksenmukaiseen käyttöön. Vielä ei ole olemassa oikeuskäytäntöä, joka kuvaa kaupallisen käytön rajoja. Siviililaki edellyttää jokaisen tunnistetun henkilön hyväksyntää mainos- ja myynninedistämistarkoituksiin. Omaisuus, mukaan lukien eläimet, ei saa erityistä huomiota.

SääntöMeksikoon identtinenYhdysvallat. Viranomaiset voivat pelotella tai kieltää kameroiden käyttäjää lähestymästä valtion rakennusten rajoja.

Mutta suuressa osassa länsimaita yleinen ajatus on, että sinulla on oikeus ottaa kuvia ihmisistä.

Mutta sitten alamme perehtyä erityisiin skenaarioihin, joissa rajoja sovelletaan. Ja juuri täällä löydämme "oikeuden" tehdä tämä kestää monia erilaisia ​​paikalliseen kulttuuriin perustuvia rajoja.

Se voidaan päätellä sanomalla; tällaisille valokuvauksille olisi asetettava rajoituksia sen väärinkäytön estämiseksi. Kuten nykymaailmassa, voidaan nähdä, että tekniikkaa käytetään pahasti väärin. Siksi tällainen valokuvaus saattaa osoittautua toiseksi rikollisuuden muotoksi.

LawSikho on luonut sähkeryhmän oikeudellisen tiedon, lähetteiden ja erilaisten mahdollisuuksien vaihtoon. Voit klikata tätä linkkiä ja liittyä:

Seuraa meitäInstagramja tilaa meidänYouTubekanava uskomattomalle lailliselle sisällölle.

Mitä tehdä, jos joku ottaa sinusta kuvia ilman lupaasi - iPleaders (4)

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Arielle Torp

Last Updated: 12/12/2023

Views: 6547

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Arielle Torp

Birthday: 1997-09-20

Address: 87313 Erdman Vista, North Dustinborough, WA 37563

Phone: +97216742823598

Job: Central Technology Officer

Hobby: Taekwondo, Macrame, Foreign language learning, Kite flying, Cooking, Skiing, Computer programming

Introduction: My name is Arielle Torp, I am a comfortable, kind, zealous, lovely, jolly, colorful, adventurous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.