Mitä veroja maksetaan Espanjassa vuonna 2023? Kuinka maksaa vähemmän (2024)

Kuten missä tahansa hyvinvointivaltion taloudessa, Espanja kerää veroja rahoittaakseen julkisia menoja. Terveys, eläkkeet, julkinen koulutus... nämä ovat joitakin veronkannon tukemia aloja. Mutta mitä veroja Espanjassa oikein maksetaan? Tässä viestissä teemme yhteenvedonmitkä ovat verot Espanjassa vuodelle 2023.

Sisältö piilottaa

1 KAIKKI KANSALAISET JA YRITYKSET MAKSAVAT VEROT

2 VEROT ESPANJASSA TALOUDELLISEN TOIMINTAME SUORITTAMISEN MUKAAN

3 VEROT ESPANJASSA YKSITTÄISILLE Ammatinharjoittajille ja YKSILÖILLE

3.1 YKSILÖISTEN TULOVERO tai IRPF

3.2 MYÖNTÖVOITTOVERO

3.3 VARAUSVERO (IP)

3.4 PERINTÖ- JA LAHJAVERO (ISD)

3,5 ALV (arvonlisävero)

3.6 ULKOMAALAISTEN TULOVERO (IRN)

4 VEROT ESPANJASSA YRITYSILLE

4.1 Yritysvero (IS)

4.2 Varainsiirtovero

4.3 HALUATKO OPTIMOINTI VEROSI ESPANJASSA?

KAIKKI KANSALAISET JA YRITYKSET MAKSAA VEROT

Ensinnäkin meidän on ymmärrettävä, että sekä yritysten että kansalaisten on maksettava veronsa. kuten laki vaatii.

Näin ollen Espanjan verojärjestelmä on yksi laajimmista koko EuroopassaEspanja koko Euroopan unionin neljänneksi maaksikorkeimman prosenttiosuuden saaneiden joukossa.

Ja miten se tehdään?

Nykyään Espanjan valtiossa maksettujen verojen yleinen luokittelu on jaettu kahteen tyyppiin: välittömät verot ja välilliset verot.

 • Losvälittömät verot, (esimerkiksi IRPF) tai yhteisöille (esimerkiksi yhtiövero); tulojen tai omaisuuden perusteella.
 • Losvälilliset verotPäinvastoin niitä sovelletaan liiketoimiin (esimerkiksi arvonlisävero), verotukseen palveluihin tai kulutustavaroihin.

VEROT ESPANJASSA TALOUDELLISEN TOIMINTAME SUORITTAMISEN MUKAAN

Toistensa maksamat veroprosentit ovat kuitenkin erilaisia, ja ymmärrämme tarkalleen mitämitä veroja maksetaanSe tulee olemaan olennainen muun muassa päätettäessä kehittää taloudellista toimintaamme freelancerina vai yrityksen alaisuudessa. No, tämä rahallinen ero voi vääristää valintaamme ja saada meidät valitsemaan yhden polun enemmän kuin toista, koska se on edullisempi erityistapauksellemme.

Joten katsotaan mitä ovatverotyypit Espanjassa riippuen siitä, olemmeko itsenäisiä ammatinharjoittajia vai yrityksiä:

VEROT ESPANJASSA YKSITTÄISILLE TYÖNTEKIJÄLLE JA YKSILÖILLE

Espanjan itsenäisten ammatinharjoittajien verotus vuonna 2020 koostuu pääasiassa 6:staerilaisia ​​veroja, suora ja epäsuora:

HENKILÖtulovero tai IRPF

HänIRPFkirjaa vuoden ajalta saadut tulot sekä Espanjassa asuville että ulkomaille. Ensimmäisessä tapauksessa (henkilöt, jotka asuvat maassa yli 183 päivää vuodessa), se on progressiivinen vero; eli jonka prosenttiosuus kasvaa tulojemme kasvaessa.

Tarkan määrän sanominen on hieman monimutkaista, koska se vaihtelee autonomisen yhteisön mukaan. Alhaisimpien tulojen prosenttiosuudet ovat kuitenkin noin 19 prosenttia ja korkeimmillaan jopa 48 prosenttia.

Ja kuinka paljon tuloveroa maksetaan ulkomailla vuonna 2021? No, tämä veroprosentti on 19 % Islannin, Norjan tai minkä tahansa muun Euroopan unionin maan kansalaisille. Muiden maiden ulkomailla asuville kansalaisille kiinteä 24 prosentin veroprosentti.

Meidän on pidettävä mielessä, että veropohjassa on lukuisia mahdollisia vähennyksiä.

VoiLue täältä lisää kuinka yrittäjät maksavat tuloveroa neljännesvuosittain ja vuosittain.

Onko sinulla epäilyksiä?Kysy lakimiehiltämme mitä tahansa täällä ja saat vastauksen välittömästi:

  PÄÄOMATUOTTOVERO

  HänpääomatuloveroSe on prosenttiosuus, joka on maksettava Espanjassa myytäessä saadusta voitosta. Tämä tarkoittaa, että niin kauan kuin kiinteistön myyntihinnan ja hankinta-arvon välillä on positiivinen ero, tämä vero tulee voimaan.

  Tarkka prosenttiosuus riippuu siitä, oletko asukas vai et:

  • Se on 19–23 prosentin veroaste Espanjassa verovelvollisille
  • Kiinteä 24 %:n korko Euroopan ulkopuolella asuville. Jos olet ulkomaalainen ja asuu missä tahansa Euroopan maassa, siirrymme kiinteään 19 prosentin korkoon.

  Muista, että tähän veroon liittyy tiettyjä bonuksia ja poikkeuksia, kuten vapautus vakinaisesta asuinpaikasta. Tämä tarkoittaa, että monissa tapauksissa voit vähentää ja jopa poistaa tämän veron maksamista.

  PÄÄOMAVERO (IP)

  Tämä kerran vuodessa maksettava vero maksetaan nimissämme olevan omaisuuden tai varallisuuden perusteella. HänVarallisuusvero on progressiivinen prosenttiosuus 0,2 prosentista 2,5 prosenttiin. Tätä prosenttiosuutta sovelletaan kiinteistön tai omaisuuden arvoon, joka ylittää 700 000 euron bonuksen. Vapautta ei ole: se on maksettava sekä asukkaiden että ulkomailla asuvien. Kuitenkin, jos asumme verotuksessa, se koskee kaikkia maailmanlaajuisesti omistamiamme varoja. Vaikka ulkomailla asuville vain niille, jotka ovat Espanjassa.

  Jos minulla on esimerkiksi paikka, jossa harjoittelen taloudellista toimintaani, minun on maksettava varallisuusveroa. Jos käytän myös tietokonetta. Löysimme tässä alueellisen vääristymän, koska kaikki autonomiset yhteisöt eivät maksa saman verran IP:n perusteella (esimerkiksi Madridin yhteisössä sitä ei makseta).

  PERINTÖ- JA LAHJAVERO (ISD)

  Aina kun yritys siirtyy toisen henkilön käsiin joko perinnön tai lahjoituksen kautta, uuden omistajan onmaksaa perintö- ja lahjavero. Se on autonomisille yhteisöille määrätty vero, ja siellä on jonkin verran alueellista epätasa-arvoa: on yhteisöjä, joissa tämä vero on korkeampi kuin muissa.

  ALV (arvonlisävero)

  se onvälillinen vero, tuttuIVA,kirjaa kulutukset ja tapahtumat. Se ei ole subjektiivinen vero, koska se maksetaan yksittäisten yrittäjien toiminnan perusteella: tietyillä toimilla on ja joillain ei. Tässä tapauksessa arvonlisävero ei eroa itsenäisenä ammatinharjoittajana tai yrityksenä toimimisesta, koska se on vero, joka maksetaan oikeudellisesta muodosta riippumatta.

  ULKOMAALAISTEN TULOVERO (IRN)

  HänVero ulkomailla asuvillekirjaa, kuten sen nimi osoittaa, niiden henkilöiden tulot, jotka eivät asu Espanjan alueella. Toisin sanoen se koskee niitä ihmisiä, jotka tuottavat tuloja Espanjan alueella mutta toimivat sen ulkopuolella. Henkilö, joka asuu vähemmän kuin 183 päivää vuodessa, katsotaan ulkomaalaiseksi.

  Jos olet kiinnostunut tietämään, kuinka voit optimoida verosi Espanjassa ulkomailla... Älä missaa viestiämmeBeckham Law Espanjassa!

  VEROT ESPANJASSA YRITYKSILLE

  Verojen periminen Espanjassa aikana tarkoitettujen yritysten sisältääkaksi ylimääräistä veroa yllä oleviin, säilyttäen ALV:n:

  Yhtiövero (IS)

  Yhtiövero on avälitön verojoka kirjaa yrityksen taloudellisen toiminnan tuloksen. Toisin kuin henkilökohtainen tulovero, se on yksittäinen 25 %, neljä kiinteää ja ei-progressiivista veroa. Eli riippumatta siitä, mitä yritys tienaa, se maksaa aina 25% voitosta.

  Täydellisen verooppaan pääset täältä. Siitä löydät kuinka se esitetään, milloin ja vähennykset, joiden avulla voit säästää rahaa.

  Varainsiirtovero

  HänITPkirjaa yrityksen koko elinkaaren aikana tapahtuvat erilaiset toiminnot, kuten pääoman korotukset tai alentaminen, sulautumiset, jakautumiset jne.

  Näin ollen näemme, kuinka tärkein ero taloudellisen toiminnan harjoittamisen välillä itsenäisenä ammatinharjoittajana tai yrityksenä piilee pääasiassa henkilötuloveron progressiivuudessa suhteessa kiinteään yhteisöveroprosenttiin.

  Yleissääntönä on, että vaikka käytännössä on otettava huomioon paljon enemmän tekijöitä (kuten osinkojen perimisestä aiheutuvat verot), voimme olettaa, ettäpienituloisilla on parempi toimia yksityisyrittäjänä, kun taas korkealla tulotasolla yritys säästää veroja.

  Sitä paitsi,Varainsiirtovero maksetaan myös käytettyä asuntoa ostettaessa.

  HALUATKO OPTIMOINTI VEROSI ESPANJASSA?

  Nyt tiedät, mitkä ovat tärkeimmät Espanjassa maksettavat verot sekä yksityishenkilöille että yrityksille.

  Jos harkitset yrityksen perustamista tai jo omistat sellaisen, on erittäin todennäköistä, että et optimoi verojasi maksimiin vaan maksat enemmän.

  Haluatko tietää kuinka maksaa vähemmän veroja Espanjassa? No, anna meidän auttaa sinua. Varaa aika kanssamme, jotta voimmeverotukseen ja verooikeuteen erikoistunut lakimies analysoi tilanteesi!

  HALUAN MAKSAA VÄHEMMÄN VEROJA

  3,4/5(5 arvostelua)

  1. Sergio 19. heinäkuuta 2019 klo 12:03

   Hyvää iltapäivää,
   Olemme eläkkeellä Suiçassa. Jos tulemme asumaan Santa Polaan, mikä on se %, joka meidän on maksettava muiden vuokrasta, joka on YHTEENSÄ 3000 euroa?

   Kiitokset ja terveiset
   Sergio

   Vastaa

   • balcellsg 19. heinäkuuta 2019 klo 13:54

    Hei Sergio,

    Vaikka tulot vastaisivat 3 000, tarkan prosenttiosuuden tunteminen riippuu useista tekijöistä. Siksi olisimme kiitollisia, jos lähetät meille sähköpostia osoitteeseen[sähköpostisuojattu]jotta verotukseen erikoistunut lakimies voi analysoida tilanteesi yksityiskohtaisesti ja antaa sinulle tarkan vastauksen.

    Terveisin ja paljon kiitoksia!

    Vastaa

  2. Geronimo 26. heinäkuuta 2019 klo 5:38

   S.l:n kanssa Jos verotuksellinen kotipaikka on jätetty Burgosissa tai Alavassa verojen vähentämiseksi

   Vastaa

   • balcellsg 20. syyskuuta 2019 klo 9.37

    Hei Geronimo,

    Siinä tapauksessa kannattaa kääntyä alueen veroasiantuntijoiden puoleen, sillä he tietävät tilanteen paremmin.

    Kaikki parhaat!

    Vastaa

  3. Christine 18. elokuuta 2019 klo 17.06

   Hei,
   Olen ranskalainen ja olen asettunut ESPANJAAN.
   Olen tehnyt veroilmoitukseni tänä vuonna.
   21 500 euron vuosituloista joudun maksamaan 3 000 euroa….
   Se on valtava.. . Onko normaalia?

   Vastaa

   • balcellsg 20. elokuuta 2019 klo 9.35

    ¡Hola!

    Saadaksemme selville, onko maksamasi summa normaali vai ei, meidän tulisi tarkastella lähemmin sopimuksiasi ja muita asiakirjojasi. Siksi olisimme kiitollisia, jos voisit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen[sähköpostisuojattu]lisätietoja, jotta erikoistunut verolakimies voi analysoida sen yksityiskohtaisesti.

    ¡Kiitos!

    Vastaa

  4. Walter Huenul Muller 21. lokakuuta 2019 klo 12.16

   Hei. Hyvää huomenta. Meillä on talo Grand Alacatissa, jonka haluamme vuokrata Airbnb:n kautta, ja minun on tiedettävä, mitä minun täytyy tehdä maksaakseni verot.

   Vastaa

   • balcellsg enero 10, 2020 klo 10:15

    Parasta näissä tapauksissa on lähettää meille sähköpostia osoitteeseen[sähköpostisuojattu]jotta tilitoimistomme voi analysoida tilanteen yksityiskohtaisesti ja neuvoa sinua. Kiitos!

    Vastaa

  5. GAETANO 23. lokakuuta 2019 klo 13.56

   Kun teen verkkokaupassa yli 150 euron ostoksia, täällä Kanariansaarilla maksetaan veroprosentti, joka on mielestäni liian suuri. Koskeeko tämä vero myös, jos asuin niemimaalla vai onko se vain täällä saaristoaseman vuoksi ? Kiitos

   Vastaa

   • balcellsg enero 10, 2020 klo 10:14

    Vain Kanariansaarilla.

    Vastaa

  6. Laura 13. huhtikuuta 2020 klo 11.25

   Hei,

   Muutin Ranskasta marraskuussa 2019 Espanjaan. Pitääkö minun tuloslaskelmaan ilmoittaa, mitä olen ansainnut Ranskassa eikä Espanjassa? Tietäen, että maksan jo veroni Ranskassa niistä!

   Gracias

   Vastaa

   • balcellsg 16. huhtikuuta 2020 klo 10.24

    Ilmoita Espanjassa vain Espanjasta saadut tulot vuodelta 2019 Espanjassa ulkomailla asuvana verotuksena. Jos haluat meidän neuvovan sinua, voit varata ajan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen[sähköpostisuojattu]tai soittamalla +34936315139.

    Vastaa

  7. Mercedes Medina Rodriguez 4. kesäkuuta 2020 klo 2:29

   Vuosi 2019: Työskentelin Espanjassa 6 kuukautta ja kaksi työttömyyttä. Syyskuussa työskentelin Isossa-Britanniassa maaliskuuhun 2020 saakka freelancerina (Club trainer). Tein tuloilmoituksen Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Pitäisikö minun ilmoittaa se uudelleen Espanjassa? Kiitos

   Vastaa

   • balcellsg 5. kesäkuuta 2020 klo 12:58

    Vuonna 2019 olit verotuksellinen asuinpaikka Espanjassa ja siksi sinun pitäisi ilmoittaa maailmanlaajuiset tulot, ja sinulla on mahdollisuus vähentää Yhdistyneessä kuningaskunnassa maksamasi verot, jotka voidaan katsoa vuodelta 2019. Lisätietoja sen tekemisestä: voit keskustella lakimiehidemme kanssa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen[sähköpostisuojattu]

    Vastaa

  8. MARIO TARVITTELIJA 1.9.2020 klo 16.59

   Hyvää huomenta
   Olen kotoisin Argentiinasta ja haluan sijoittaa Espanjaan noin 200 000 euron kiinteistöihin saadakseni vuokratuloa.
   Mitä veroja minun on maksettava: omaisuudesta, vuokrasta jne.
   Periaatteessa minulla olisi 183 päivää aikaa oleskella laillisesti, kunnes saan oleskeluluvan.
   Mitä toimenpiteitä minun pitäisi tehdä? Sinä teet sen.
   He voivat ottaa minuun yhteyttä sähköpostitse.
   Kiitos paljon

   Vastaa

   • balcellsg 4.9.2020 klo 7.45

    Arvioidaksesi, mikä olisi paras vaihtoehtosi, olisi ihanteellista käydä kanssasi konsultaatiossa, jotta joku asianajajista voi neuvoa sinua tapauksesi huomioon ottamisessa. Voit lähettää sähköpostia osoitteeseen[sähköpostisuojattu]

    Vastaa

  9. MARIO TARVITTELIJA 12.9.2020 klo 12.19

   Suunnittelen sijoittavani kiinteistöihin Espanjassa noin 200 000 euroa.
   Olen argentiinalainen, minulla ei ole yhteisön passia ja ajatukseni on asua siellä, kunnes saan oleskeluluvan.
   Haluaisin, että otat minuun yhteyttä saadaksesi tietää, mitä mahdollisuuksia on ilmaistun tarkentamiseksi.
   Minulla on voimassa oleva NIE ja tili, joka on jo rahoitettu espanjalaisessa pankissa.
   Odotan yhteydenottoasi. Kiitos

   Vastaa

  Lähetä kommentti

  Mitä veroja maksetaan Espanjassa vuonna 2023? Kuinka maksaa vähemmän (2024)
  Top Articles
  Latest Posts
  Article information

  Author: Patricia Veum II

  Last Updated:

  Views: 6233

  Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

  Reviews: 87% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Patricia Veum II

  Birthday: 1994-12-16

  Address: 2064 Little Summit, Goldieton, MS 97651-0862

  Phone: +6873952696715

  Job: Principal Officer

  Hobby: Rafting, Cabaret, Candle making, Jigsaw puzzles, Inline skating, Magic, Graffiti

  Introduction: My name is Patricia Veum II, I am a vast, combative, smiling, famous, inexpensive, zealous, sparkling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.