Palaa turvallisesti kouluurheiluun näiden asiantuntijaohjeiden avulla (2024)

Head back safely to school sports with this expert advice (1)

Lue espanjaksi

Toki kesäloman päättyminen saa monet lapset voihkimaan. Mutta monet myös kannustavat syksyn urheilun paluuta. Se on hyvä asia, asiantuntijat sanovat.

Liikuntatottumukset muodostuvat varhain ja maksavat itsensä takaisin elämään, sanoi tohtori Benjamin Levine, johtaja Texas Health Presbyterian Hospitalissa Dallasissa. Jotta lapset näkisivät tuon hyödyn, hän sanoi, että liikunnan "täytyy tulla osaksi henkilökohtaista hygieniaa, kuten hampaiden harjaamista, suihkussa käyntiä tai alusvaatteiden vaihtamista".

Kilpaileminen osana koulutoimintaa voi olla loistava tapa juurruttaa liikuntatapaa. Mutta vanhemmat ja valmentajat tietävät, että se ei ole niin yksinkertaista kuin antaa opiskelijalle jalkapallo, pompon tai klarinetti ja sanoa: "Mene pelaamaan." Niinpä kysyimme asiantuntijoilta neuvoja asioiden pitämiseksi mahdollisimman turvallisina ja terveinä. Tässä on mitä he sanoivat.

Ota fyysinen urheilu vakavasti

Monet perheet hoitavat osallistumista edeltävät lääkärintarkastukset menemällä kiireelliseen hoitoon tai käymällä pikatarkastuksessa koulussa. Vastusta kiusausta, jos voit, sanoi tohtori Neeru Jayanthi, Atlantan Emory Healthcaren Youth Sports Medicine -ohjelman johtaja.

Sen pitäisi olla kuuleminen "lääketieteellisen kodin", kuten lastenlääkärin tai perhelääkärin kanssa, sanoi Jayanthi, joka on useiden lukion, korkeakoulujen ja ammattiryhmien joukkueen lääkäri.

Hän sanoi, että koulupohjainen tentti saattaa olla järkevää aliresursseilla alueilla, joilla ei ole muuta vaihtoehtoa. Mutta tärkeät keskustelut sydämen terveydestä, kuukautiskierrosta tai muista henkilökohtaisista ongelmista on parasta käsitellä lääkärin vastaanotolla jonkun perheenjäsenen kanssa, jonka perheesi tuntee ja johon luottaa, ei kiireisen haastattelun aikana koulun pienessä huoneessa, hän sanoi.

Tohtori Alyssa Vermeulen, lasten kardiologi C.S. Mottin lastensairaalassa Ann Arborissa, Michiganissa, oli samaa mieltä siitä, että urheiluseulonnan tulisi tehdä henkilö, joka tuntee opiskelijan sukuhistorian ja voi tarvittaessa lähettää lähetteen erikoislääkärille.

Sydän huoli? Älä hätäänny …

NFL:n Damar Hamlinin ja korkeakoulukoripalloilijan Bronny Jamesin kanssa tapahtuneiden korkean profiilin tapausten jälkeen monet vanhemmat ja valmentajat saattavat olla huolissaan sydänpysähdyksestä, kun sydän yhtäkkiä pysähtyy.

Asiantuntijan yksimielisyys on oltava tietoinen, mutta ei huolissaan. "Nämä ovat erittäin, hyvin harvinaisia ​​ja epätavallisia olosuhteita", sanoi Levine, joka on myös lääketieteen ja kardiologian professori UT Southwestern Medical Centerissä.

Levine auttoi kirjoittamaan atieteellinen lausuntoAmerican Heart Associationilta ja American College of Cardiologylta, joka suosittelee 14-pisteen seulontakyselyä lukion urheilijoiden sydänriskien arvioimiseksi. Positiivisen löydöksen saaneet urheilijat tulee lähettää lisäarviointiin ja -testeihin. AHA ja ACC eivät kuitenkaan tue pakollista EKG:tä (tunnetaan myös nimellä EKG tai EKG) kaikille.

Universaalien EKG:n idealla on kannattajia, mutta Levine sanoi, että oireettomien urheilijoiden massatestaus voi "satuttaa enemmän ihmisiä kuin me autamme".

Ensinnäkin, hän sanoi, että testit ovat alttiita väärille positiivisille tuloksille, jotka voivat hälyttää vanhempia tarpeettomasti ja asettaa nuoret vaaraan "altistua tarpeettomille testeille ja tarpeettomille toimenpiteille, jotka eivät pelasta ihmishenkiä" ja estävät heitä pelaamasta.

Samaan aikaan, Levine sanoi, EKG:t voivat jättää huomiotta ongelmia, jotka todella johtavat sydämenpysähdykseen.

Vanhempien ja valmentajien on kysyttävä nuorilta urheilijoilta sellaisia ​​​​oireita kuin huimaus, sydämentykytys, rintakipu ja hengenahdistus, Levine sanoi. AvideosarjaHän auttoi luomaan Teksasin yliopiston Interscholastic Leaguelle tai UIL:lle, joka voi auttaa opiskelija-urheilijoita ymmärtämään, miltä nämä oireet näyttävät. Vanhempien tulee myös tarkkailla merkkejä siitä, että heidän lapsensa kamppailevat kentällä tai jäävät jälkeen harjoituksista, joita he kerran ovat pitäneet mukana.

Jos opiskelija tarvitsee EKG:tä, Vermeulen sanoi, että sitä lukevalla henkilöllä tulisi olla lastenlääkärin asiantuntemusta. "Kasvun ja kehityksen aikana tapahtuu paljon muutoksia, jotka voivat olla normaaleja lasten EKG:ssä ja jotka näyttävät aikuisen kardiologin poikkeavuuksina", hän sanoi.

…mutta valmistaudu

Sydämenpysähdyksen yhteydessä nopea toiminta elvytystoiminnolla ja automatisoidulla ulkoisella defibrillaattorilla voi pelastaa hengen.

"On erittäin tärkeää varmistaa, että koulullasi tai missä tahansa harjoitteletkin, on pääsy AED-laitteeseen ja selkeä hätätoimintasuunnitelma, jota harjoitetaan säännöllisesti", Levine sanoi. Jos hän olisi vanhempi, joka oli huolissaan sydämenpysähdyksestä, hän sanoi, että "tärkein asia" olisi kysyä pääurheiluvalmentajalta tai urheilujohtajalta: "Missä AED:si on? Ja tietävätkö kaikki valmentajat, missä se on?"

Kun Hamlin kaatui suoritettuaan taklauksen "Monday Night Football" -tapahtumassa 2. tammikuuta, ensihoitohenkilöstö aloitti välittömästi elvytystoiminnan ja käytti defibrillaattoria. Buffalo Billsin turvallisuusilmoitti huhtikuussaettä hänen sydämenpysähdyksensä aiheutti commotio cordis, harvinainen tapahtuma, jonka aiheutti isku rintakehään.

Vermeulen työskentelee Project ADAM -organisaation kanssa, joka auttaa kouluja laatimaan sydänhätäsuunnitelmia. Hän vertaa tällaista valmistautumista tornadoharjoitukseen: Katastrofi on epätodennäköinen, mutta kaikkien on tiedettävä, mitä tehdä yhdessä. Hän sanoi, että vanhemmat voisivat myös käydä elvytystunnilla ja oppia käyttämään AED-laitetta itse.

Sillä välin Hamlin työskentelee AHA:n kanssa auusi aloiteopettaa ihmisille elvytys- ja AED-käyttöä sekä auttaa yhteisöjä, kouluja ja nuorisourheilujärjestöjä ottamaan käyttöön sydänhätäsuunnitelmia.

Kun lämpö on päällä

Niitä kutsutaan syksyn urheilulajiksi, mutta lämpötila tuntuu kesältä suuressa osassa kansakuntaa. Lämpösuoja on siis tärkeä kaikessa ulkoilussa – myös marssinauhassa. A2021 tutkimusJournal of Athletic Trainingissa todettiin, että harjoitusten ja esiintymisten aikana bändin jäsenten ruumiinlämpöt nousivat tasolle, joka on samanlainen kuin mitä jalkapalloilijalta tai maastojuoksijalta odotettaisiin.

"Luulen, että tärkeintä tietää on, että kuumuuteen sopeutuminen säästää ihmishenkiä", sanoi Levine, joka on työskennellyt huippu-urheilijoiden kanssa ympäri maailmaa. "Pahinta, mitä voit tehdä, on jalkapalloharjoittelun ensimmäisenä päivänä ottaa lapsi, joka ei ole ollut ulkona, ja saada hänet tekemään tuulisprinttiä 90-asteisessa säässä. Meillä on aina ensimmäinen harjoituspäivä, kun meillä on katastrofaalisia lämpövammoja. ."

Hän sanoi, että vesitauot ovat tärkeitä – ei vain nestehukkauksen estämiseksi, vaan lihaksille mahdollisuuden jäähtyä. "Lihakset tuottavat valtavan määrän lämpöä, kun teet korkean intensiteetin harjoittelua", Levine sanoi. "Ja kuumalla säällä et pääse eroon siitä."

Jayanthi sanoi, että suoja kuumuutta ja kuolemaa vastaan ​​sisältää kolme yksinkertaista asiaa: perusteellinen urheilufyysinen, jotta lääkäri voi havaita olosuhteet, jotka voivat vaarantaa nuoren urheilijan; valmentajia ja urheiluvalmentajia, jotka on koulutettu etsimäänkuumuussairauden varoitusmerkkejä; ja hätätoimintasuunnitelma, mikä tarkoittaa nopeaa pääsyä nopeaan jäähdytykseen jäällä tai ammeella.

Organisaatiot, kutenNational Athletic Trainers' AssociationjaUILsaada lisäohjeita. "Lämpöön liittyvät katastrofaaliset kuolemat ovat lähes 100-prosenttisesti estettävissä", Jayanthi sanoi.

Varo mitä he syövät

Vermeulen kertoi, että tähän aikaan vuodesta hänen toimistonsa saa monia lähetteitä opiskelijoilta, jotka ovat huolissaan nesteytyksestä tai ravinnosta. Yksi esiin nouseva ongelma: trendikkäät treeniä edeltävät puuterit, jotka on usein täynnä kofeiinia ja muita ainesosia, jotka voivat aiheuttaa reaktioita, jotka jäljittelevät sydämen stressin oireita.

Urheilu tarjoaa hyvän tilaisuuden puhua terveellisestä syömisestä ja tyypillisen teinin pikaruokavalion ongelmista, hän sanoi. "On todella tärkeää yrittää juurruttaa näitä hyviä ravintotottumuksia varhaisessa vaiheessa, erityisesti opiskelija-urheilijoille."

Pidä urheilu hauskana

Lapset eivät voi hyötyä urheilusta, jos he ovat ylipaineistettuja ja palavat loppuun, Vermeulen sanoi. Urheilun pitäisi olla "sen löytämistä, josta he todella nauttivat, jotta he voivat saada jotain, jota he voivat jatkaa loppuelämänsä", hän sanoi.

Levine suostui. "Anna lapsen sanella, kuinka intensiivisiä hän haluaa olla", hän sanoi. "Tee harjoituskuormasta sopiva."

Jayanthi sanoi, että valmentajat ja vanhemmat voivat auttaa olemalla tietoisia siitä, kuinka nuoret kehot kehittyvät ja siihen liittyvät biologiset rajat.

Kaiken kaikkiaan hän sanoi, että kouluurheilu on "erinomainen tapa pitää lapsesi terveenä". Jos vanhemmat tarkastavat lapsensa asianmukaisesti ja varmistavat, että heidän tiimillään on pääsy urheilulliseen valmentajaan; että henkilökunta on suunnitellut lääketieteellisiä hätätilanteita; ja että valmentajat ajattelevat urheilijaa kuin vain valmentamaansa urheilua, "niin uskon, että useimmat muut asiat selviävät."

"Paitsi en voi taata voittoa", Jayanthi lisäsi. "Se ei kuulu minuun."

Palaa turvallisesti kouluurheiluun näiden asiantuntijaohjeiden avulla (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Clemencia Bogisich Ret

Last Updated:

Views: 6116

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Clemencia Bogisich Ret

Birthday: 2001-07-17

Address: Suite 794 53887 Geri Spring, West Cristentown, KY 54855

Phone: +5934435460663

Job: Central Hospitality Director

Hobby: Yoga, Electronics, Rafting, Lockpicking, Inline skating, Puzzles, scrapbook

Introduction: My name is Clemencia Bogisich Ret, I am a super, outstanding, graceful, friendly, vast, comfortable, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.