Tutkimus-, lainaus- ja kurssioppaat: MLA-tyyli: Tekstin sisäinen lainaus (2023)

Tekstin sisäinen lainaus

Tärkeimmät elementitEi tekijääRuno
Yksi kirjoittaja: Suorat lainauksetEi sivunumeroaVideo
Yksi kirjoittaja: ParafrasointiErityinen tilavuusLainaus lainaus
Two-Three AuthorsYleinen kirjallisuus, jossa on useita painoksiaKaksi lainausta OneSentencessä
Neljä muuta kirjailijaapelataVerkkoresurssit

Avainelementit (s.3)

Kun käytät muiden ideoita ja lainauksia, mainitse lähteesi mukaan lukien:

 • Tekijän sukunimi

 • Siteeratun materiaalin sivunumero

Tekstin sisäiset lainaukset ohjaavat lukijan täydelliseen lainaukseen Teokset Cited -luettelossa – eli (katso Modern Language Associationin kirjoittaman teoksen sivu 214) – ja Teokset Cited -luettelossa on kaikki julkaisutiedot.

Esimerkiksi "Yleensä kirjoittajan sukunimi ja sivuviittaus riittävät tunnistamaan lähteen ja paikan, josta lainasit materiaalia" (ModernLanguage Association214).

Kun sinun on lainattava otsikkoa, kursivoita kirjojen otsikot ja laita lainauksia artikkelien, videon, runon, näytelmän ja verkkosivun otsikoihin.

Kirjoituksen tehokkuuden maksimoimiseksi sinua kehotetaan muotoilemaan tekstin sisäisiä lainauksia useilla tavoilla.

 • Tekijän sukunimi ja sivunumero suluissa lauseen lopussa.

Ex."Kun hänen isänsä kertoi hänelle, että hänen oli määrä mennä takaisin kouluun, Charlesin silmät täyttyivät kiitollisuuden kyyneleistä" (Hibbert 83).

 • Tekijän nimi tekstissä ja sivunumerosuluissalauseen lopussa.

Esimerkiksi Andrea Tonen mukaan presidentti John F. Kennedy otti jopa kahdeksan lääkettä päivässä hoitaakseen sairautta ja stressiä (112).

 • Ilman sivunumeroita (esim. Web-sivut) anna lauseessa mahdollisimman paljon tietoa lähteestä.

Entinen tekijänoikeustutkija Lawrence Lessig totesi arvostetussa blogissaan, että maaliskuussa 2009 yli 100 miljoonaa valokuvaa Flickrissä oli lisensoitu Creative Commonsin kautta.

Yksi kirjoittaja: Suorat lainaukset (s. 3)

Liitä mukaan kirjoittajan sukunimi ja sivunumero.

Esim."Kun hänen isänsä kertoi hänelle, että hänen oli määrä mennä takaisin kouluun, Charlesin silmät täyttyivät kiitollisuuden kyyneleistä" (Hibbert83).

Yksi kirjoittaja: Parafrasointi (s. 9)

Mainitse kirjoittaja ja parafrasoidut sivunumerot.

Esim. Monilla hyönteisillä ja eläimillä on suurempi värinäön kirjo kuin ihmisillä, mukaan lukien ultravioletti ja infrapuna (Kimura 163-65).

TwoAuthors (s. 116)

Liitä mukaan kunkin kirjoittajan sukunimi ja sivunumero.

Ex.Facebookin vaikutus online-tietosuojastandardeihin ylittää sen 500 miljoonan käyttäjän rajan. sen tietosuojakäytännöt, "enemmän kuin minkään muun yrityksen, auttavat määrittelemään tietosuojastandardeja Internetin aikakaudella" (Helft ja Wortham B1).

Kolme tai useampi kirjoittaja (s. 116)

Anna ensimmäisen kirjoittajan sukunimi ja sen jälkeen "et al", joka tarkoittaa "ja muita".

Eräs tutkimus väittää esimerkiksi, että osa ongelmaa on se, että ihmiset "eivät ehkä ymmärrä mahdollisia seurauksia henkilökohtaisten tietojen julkaisemisesta yleisön nähtäville online-sosiaalisen verkostoitumisen yhteisössä" (Foulgeret al. 1-2).

Mainitut teokset

Foulger, Teresa S., et ai. "Moraaliset tilat MySpacessa: Säilytä opettajien näkemykset sosiaalisen verkoston eettisistä ongelmista."Journal of Research on Technology in Education42.1 (2009): 1-28. Akateeminen OneFile. Web. 29 heinäkuuta 2010...

Ei tekijää (s. 117)

Jos lainauksella ei ole kirjoittajaa, käytä sen otsikkoa kirjoittajan sijasta. Sisällytä sivunumerot, kun ne ovat saatavilla. Tekstin sisäisen viittauksen otsikon tulee vastata Teokset Cited -luettelossa olevaa otsikkoa.

Esim. Vaikka monet verkkoyhteisöpalvelut ovat käyttäjille ilmaisia, "niitä ylläpitävät kaupalliset yritykset, jotka haluavat kohtuullisesti ansaita rahaa. Koska ne eivät voi periä pääsymaksuja, ne keräävät tietoja" ("Online Privacy" 28).

Jos lyhennät pitkää otsikkoa, varmista, että lyhennetyn otsikon ensimmäinen sana vastaa otsikon ensimmäistä sanaa Works Cited -luettelossa.

Esim. Lyhennä "Oil Spill in the Gulf Coast" nimellä "Oil Spill", ei "Gulf Coast".

Ei sivunumeroita (s. 123)

Sisällytä tekstiin mahdollisimman paljon tietoa, mukaan lukien otsikko, kirjoittaja, verkkosivusto jne. Mainitse luku, jos se on saatavilla.

Esim. KurosawanVeren valtaistuinsovittaa Shakespearen "MacBethin" japanilaiselle yleisölle (Evans).

HasVolume (s. 119)

Mainitse vain osan numero tekstiviittauksessa, kun käytät kahta saman sarjan osaa. Jos lainaat vain yhtä osaa, sisällytä se vain Teoksen lainaukseen. Sisällytä tekijä, osan numero ja sivunumero.

Esim. Hemingwayn tiukka ja suoraviivainen proosatyyli, joka on niin voimakkaasti vaikuttanut moderniin kirjoittamiseen, näkyy parhaitenAurinkokin nouseejaVanhus ja meri(Av 3:23-5).

Esim. Raymond Bradburyn novelli "I Sing the Body Electric!" on saanut nimensä aWalt ​​Whitmanin runon nimestä (Wyland, osa 1)

Yleistä kirjallisuutta, jossa on monia painoksia (s. 120)

Liitä mukaan tekijä, sivunumero ja luvun numero.

Esim. Julia ennustetaan Winstonin unessa tummahiuksisena tyttönä: "Hänen vartalonsa oli valkoinen ja sileä, mutta se ei herättänyt hänessä halua, hän tuskin katsoi sitä." (56; luku 3)

Video (s. 57)

Koska videoissa ei ole sivunumeroita, sisällytä aikaleima.

Esim. Gepardit voivat saavuttaa "0-60 kolmessa sekunnissa tai kolmessa askeleessa" (Smithsonian Channel 0:45).

Toista (s. 80)

Mainitse esitys, kohtaus ja rivinumero, ei sivunumero.

 • Siirry laajimmasta jaosta (yleensä näytelmä) pienimpään (yleensä kohtaus tai rivi).
 • Erota jokainen jako pisteellä.
 • Jos kirjoittajan nimi on muualla artikkelissasi, älä lisää sitä. Sisällytä sen sijaan otsikon ensimmäinen merkittävä sana.

Yksi Hahmo

Sisällytä lainaus tekstin runkoon.

Esim. Noran loppiaiskohtaus tapahtuu, kun hän tajuaa, että hänen miehensä ei koskaan vastaa uhrauksiin, joita hän on tehnyt suojellakseen ylpeytensä. Lopulta hän nousee Helmeriä vastaan ​​ja sanoo hänelle: "Sinä et ajattele etkä puhu kuin mies, johon voisin liittyä" (Nukkenäytös 3). (Huom: IbseninNukketaloon jaettu vain teoilla, joten tämä on ainoa jako, jonka voit lainata.)

Esim. Vaikka Oidipus syyttää jumalia traagisesta kohtalostaan, hän myöntää, että hänen uusin onnettomuutensa on hänen itsensä aiheuttama, kun hän huutaa: "Mutta sokaiseva käsi oli minun! Kuinka kestäisin nähdä, kun kaikki näköni oli kauhua kaikkialla?" (OidipusExodus.2.114-16).Oidipus Rexon jaettu useisiin osastoihin; kaikki saatavilla olevat jaot sisältyvät lainaukseen.)

Kaksi tai useampi hahmo

 • Aloita lainaus uudelta riviltä, ​​1 tuuman sisennys marginaalista ja kaksoisvälilyönti
 • Jos hahmon puhe jatkuu paperisi seuraavalle riville, sisennys nämä rivit vielä 1/4 tuumaa
 • Kirjoita merkkien nimet isoilla kirjaimilla ja pisteellä
 • Älä käytä lainausmerkkejä

OEDIPUS. Ah, minkä verkon Jumala on kutonut minulle?

IOCASTÊ. Oidipus! Mikä tämä sinua vaivaa?

OEDIPUS. Älä kysy minulta vielä. Kerro ensin, miltä Laïos näytti, ja kerro kuinka vanha hän oli.

IOCASTÊ. Hän oli pitkä, hänen hiuksensa vain kosketti valkoista; hänen muotonsa ei ollut erilainen kuin sinun.

OEDIPUS. Luulen, että minä itse saatan olla kirottu omasta tietämättömästä käskystäni. (Oidipus2.2.211-16)

Shakespearen näytelmä (s. 121)

Lyhennä teoksen nimeä, jos lainaat sitä usein artikkelissasi.Käytä koko otsikkoa, kun se mainitaan ensimmäisen kerran tekstissäsi suluissa olevan lyhenteen kanssa, ja käytä sittenlyhenne inlaterviittauksia otsikkoon. Mainitse rivien numerot.

esim. InAll's Well That Ends Well (AWW),Helena uskoo olevansa oman kohtalonsa herra ja sanoo: "Meidän parannuskeinomme ovat usein meissä itsessämme, / jonka me pidämme taivaasta" (AWW1.1.199-200).

Katso alla olevasta asiakirjasta yleisesti käytetyt Shakespearen näytelmälyhenteet.

Runo (s. 121)

Mainitse rivinumerot. Eikö rivinumeroita? Jos vain yksi sivu, älä mainitse mitään numeroa. Jos useampi kuin yksi sivu, mainitse sivunumerot.

3 riviä tai vähemmän

Sisällytä lainaus tekstiisi.

 • Käytä lainausmerkkejä
 • Käytä kauttaviivaa (/) näyttääksesi rivinvaihdot ja säilyttääksesi kaikki välimerkit sellaisina kuin ne esiintyvät runossa
 • Jos kirjoittajan nimi on muualla artikkelissasi, älä lisää sitä. Sisällytä sen sijaan runon otsikon ensimmäinen merkittävä sana.
 • Jos runon otsikko on lauseissa välittömästi ennenlainaus, mainitse vain rivin numero.

Esim. "Käsissä"Jeffershumanisoi esihistoriallisia luolapiirroksia antamalla laatikoille äänen: "Katsokaa: mekin olimme ihmisiä; meillä oli kädet, ei tassut" (rivi 10)

Ex.Eliot ottaa lukijan välittömästi mukaansa toisen persoonan käyttöön aloitusriveissä: "Menkäämme sitten, sinä ja minä / Kun ilta leviää taivasta vasten" ("Prufrock" 1-2).

Neljä tai useampi rivi

Aloita lainaus uudelta riviltä.

 • Älä käytä lainausmerkkejä, ellei niitä käytetä runossa
 • Sisennä jokainen rivi 1 tuuman päässä vasemmasta marginaalista ja kaksoisvälilyönti
 • Käytä kauttaviivaa (/) näyttääksesi rivinvaihdot ja säilyttääksesi kaikki välimerkit sellaisina kuin ne esiintyvät runossa

Ex.Yeats, itse irlantilainen nationalisti, tunsi useita pääsiäismaanantai-kapinallisia henkilökohtaisesti ja mainitsee heidät nimeltä runossaan. Hän jopa panee merkille entisen vihollisensa, majuri JohnMacBriden, joka oli lyhyen naimisissa Yeatsin rakkauden MaudeGonnen kanssa. Vaikka hän tunnustaa MacBriden sankaruuden, hän tekee sen vastenmielisesti:

Juopunut, turhamaista urheilijaa

Hän oli tehnyt pahimman väärin

Joillekin, jotka ovat lähellä sydäntäni

Silti minä numeron hänet lauluun; ("Pääsiäinen" 31-34)

Lainaus lainaus (s. 124)

Aloita sanalla "qtd. in", mikä tarkoittaa lainausmerkkiä, ja mainitse lainauksen tekstin kirjoittaja ja sivunumero.

Esim. Useista seikkailuista huolimatta Anders väittää "Gala oli turvassa roolissaan Dalin ensisijaisena elinikäisenä kumppanina ja muusana" (qtd. inChahine13).

TwoCitations in OneSentence (s. 58)

Sisällytä sekä tekijät että sivunumerot.

Esim. Kasvis- tai vegaaniruokavalion syöminen on yhdistetty moniin terveyshyötyihin; pääasiassa tuoreista ruoista koostuva ruokavalio on kuitenkin liian kallista useimmille köyhille (Nejem12;McRay153).

Verkkoresurssi

Käytä samoja sääntöjä kuin tulostusresurssit. URL-osoitteita ei käytetä tekstin sisäisiin viittauksiin MLA:ssa.

Esim. Kun luova yrittäjyys ja verkostoituminen tulevat yhä tärkeämmiksi taiteellisen menestyksen kannalta, uudesta paradigmasta on tulossa "syvyyden syrjäytyminen leveydeltä" (Deresiewicz).

Esim. TheHövding on uudenlainen pyöräilykypärä, jota käytetään kauluksena ja joka "suojaa jopa enemmän päätä kuin perinteiset kypärät" ("This Invisible").​

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Maia Crooks Jr

Last Updated: 19/11/2023

Views: 6391

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Maia Crooks Jr

Birthday: 1997-09-21

Address: 93119 Joseph Street, Peggyfurt, NC 11582

Phone: +2983088926881

Job: Principal Design Liaison

Hobby: Web surfing, Skiing, role-playing games, Sketching, Polo, Sewing, Genealogy

Introduction: My name is Maia Crooks Jr, I am a homely, joyous, shiny, successful, hilarious, thoughtful, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.