Vaikeusapuraha yksinhuoltajaäideille | Ilmaista rahaa laskujen maksamiseen (2023)

Hallitus ei myönnä apurahoja suoraan yksinhuoltajaäideille tai -isille henkilökohtaiseen käyttöön, koska rahat virtaavat liittovaltion virastoilta osavaltion osastoille, voittoa tavoittelemattomille järjestöille ja korkeakouluille.

Mahdollisuuksien maailma odottaa kuitenkin, kun käytät vaatimatonta runollista lupaa määritelläksesi apurahat uudelleen ilmaiseksi rahaksi, joka auttaa maksamaan laskuja tai selviytymään taloudellisista vaikeuksista.

Yksinhuoltajaäidit ansaitsevat usein hyvin vähän, koska heidän on tasapainotettava työ- ja lastenhoitovelvollisuudet ilman kumppania. Samaan aikaan monet hallituksen ohjelmat perustavat kelpoisuuden liittovaltion köyhyyttä koskeviin ohjeisiin.

Toisin sanoen pienituloisille perheille tarkoitettujen etuuksien hakeminen on avain menestykseen. Löydä viisitoista lähdettä tältä sivulta.

Hardship apurahat yksinhuoltajaäideille

Et löydä vaikeusapurahoja yksinhuoltajaäideille, koska valtio ei myönnä rahoitusta suoraan henkilöille henkilökohtaiseen käyttöön. Kuitenkin yksin vanhemmat, jotka kohtaavat taloudellisia vastoinkäymisiä, ovat usein oikeutettuja etuihin, jotka tarjoavat velkahelpotuksia tai toimeentulotukea.

Sisällysluettelo

 1. Hardship apurahat yksinhuoltajaäideille
  • Velkahelpotus
   • Vakuudeton velka
   • Opiskelijavelka
   • Asuntolaina velka
 2. Toimeentulotuki
  • Työttömyysedut
  • Vammaisetuudet
  • TANF
 3. Ilmaista rahaa yksinhuoltajaäideille laskujen maksamiseen
  • Infant Formula Bills
  • Ruokakaupan laskut
  • Lastenhoitolaskut
  • Kodin korjauslaskut
  • Energialaskut
  • Vesilaskut
  • Asuntolaskut
  • Puhelinlaskut

Velkahelpotus

Useat velkahelpotusohjelmat voivat toimia vaikeusapuina yksinhuoltajaäideille, jotka kamppailevat pysyäkseen ajan tasalla ylivoimaisten velvoitteidensa kanssa. Hallituksen säätämät erityiset säännöt auttavat joskus odottamattomilla tavoilla.

Vakuudeton velka

Vakuudettomat velkahelpotusohjelmat voivat auttaa yksinhuoltajaäitejä taloudellisissa vaikeuksissa, jotka joutuvat maksamaan kuukausittaisia ​​luottokorttimaksuja, henkilökohtaisia ​​lainoja ja sairauskuluja.

Tässä tapauksessa hallituksen vahvistamat konkurssisäännöt tulevat apuun. Velkojat ovat usein motivoituneita maksamaan maksamatta olevat vakuudettomat velat dollareissa, kun he pelkäävät saavansa mitään sen jälkeen, kun henkilö on hakenut lukua 7 tai 13.

Vakuudeton tarkoittaa, että et pantata vakuuksia, joita lainanantaja voi saada takaisin maksukyvyttömyyden jälkeen, kuten taloa, autoa, venettä tai koruja.

Opiskelijavelka

Opintolainan velkahelpotus voi auttaa yksinhuoltajaäitejä selviytymään taloudellisista vaikeuksista alentamalla velkaa kuukausittain tai antamalla saldon anteeksi.

Useita opetusministeriön ohjelmiatulee uudelleen merkityksellisiksi, jos valmistuneilla on vaikeuksia, kun heidän kuukausimaksunsa alkavat 31.8.2022 jälkeen.

 • Tuloihin perustuvat takaisinmaksusuunnitelmat
 • Lykkäys tai kärsivällisyys
 • Julkisen palvelun lainan anteeksianto
 • Opettajan lainan anteeksianto
 • Suljetun koulun poisto
 • Täydellinen ja pysyvä työkyvyttömyysvapaus

Asuntolaina velka

Asuntolainahuojennus voi auttaa yksinhuoltajaäitejä, jotka ovat jääneet asuntolainoistaan ​​taloudellisten vaikeuksien vuoksi. Väliaikainen tauko tai vähennys, joka kestää kolmesta kuuteen kuukautta, voi auttaa sinua pääsemään takaisin jaloillesi.

Asuntolainan kärsivällisyyssaattaa antaa sinulle ylimääräistä hengähdystaukoa, jos valtion tukema yritys (GSE – FHA, USDA, VA, Fannie Mae tai Freddie Mac) tukee asuntolainasi.

Toimeentulotuki

Useat valtion toimeentulotukiohjelmat voivat toimia vaikeusapuina palkkaerojen kanssa kamppaileville yksinhuoltajaäideille. Ansaintahäiriöt tekevät ruokinnasta, pukeutumisesta ja perheiden asumisesta vaikeampaa.

Työttömyysedut

Työttömyyskorvaus auttaa joskus yksinhuoltajaäitejä kohtaamaan taloudellisia vaikeuksia työpaikan menettämisen vuoksi. Toimeentulotuki voi tulla heti tai viiveellä.

Hae lääketieteellistä työttömyyttä jälkeentoipuessasi sairaudesta tai kun sairaan lapsen hoitotehtävät loppuvat. Monet osavaltiot, eivät kaikki, sisällyttävät nämä tilanteet "hyväksi syyksi".

Hae työttömyysturvaahetijos työstäsi on irtisanottu taloudellisten olosuhteiden tai työn puutteen vuoksi.

Vammaisetuudet

Tilapäisen tai pysyvän vamman vuoksi taloudellisissa vaikeuksissa olevilla yksinhuoltajaäideillä on jopa neljä paikkaa, joissa toimeentulotukea voidaan hakea.

Hae väliaikaista työkyvyttömyysetuutta sosiaaliturvan kauttajos et voi työskennellä tapaturman tai sairauden vuoksi ollessasi laillistetun lääkärin hoidossa.

 1. Seitsemässä osavaltiossa on pakollisia väliaikaisia ​​työkyvyttömyysohjelmia, jotka korvaavat osan tuloista, kun et voi työskennellä suojatun sairauden vuoksi
 2. Sosiaaliturvavammavakuutus (SSDI) maksaa rahaetuutta työntekijöille eri puolilla maata, jos sairaus estää heitä suorittamasta työtehtäviä vähintään 12 kuukauden ajan
 3. Supplemental Security Income (SSI) tukee pienituloisia henkilöitä, joilla on vähän resursseja ja jotka eivät ole koskaan ansainneet rahaa työn kautta
 4. Työntekijän tapaturmavakuutus korvaa osan tuloista ja auttaa sairauskuluissa työtapaturmien jälkeen

TANF

Yksinhuoltajaäidit, joilla on taloudellisia vaikeuksia mistä tahansa syystä, voivat saada ylimääräistä toimeentulotukea kolmannen julkisen ohjelman kautta: tilapäisen avun tarpeessa oleville perheille (TANF).

Hae TANF-käteisavustustaottamalla yhteyttä asianomaiseen osavaltioon, piirikuntaan tai heimovirastoon. Saatat saada apua myös muihin tarpeisiin.

TANF-ohjelma tarjoaa kuukausittaisia ​​käteismaksuja pienituloisille lapsiperheille auttaakseen heitä saavuttamaan taloudellisen omavaraisuuden.

Ilmaista rahaa yksinhuoltajaäideille laskujen maksamiseen

Hallitus ei myönnä ilmaisia ​​apurahoja yksinhuoltajaäideille auttamaan heitä maksamaan laskuja, sillä rahoitus virtaa liittovaltion virastoilta osavaltioille, yliopistoille ja voittoa tavoittelemattomille järjestöille.

Usein yksinhuoltajat kuitenkinon pienet tulotkoska työn jongleeraaminen yksin kasvatettaessa lapsia on vaivalloista, joten he ovat oikeutettuja moniin tarpeisiin perustuviin etuihin erityisiä henkilökohtaisia ​​kuluja varten.

Infant Formula Bills

Women, Infants and Children (WIC) -ohjelma tarjoaa ilmaista rahaa yksinhuoltajaäitien auttamiseksi äidinmaidonkorvike- ja vauvanruokalaskujen ja muiden asiaan liittyvien kulujen maksamisessa.

Hae WIC-jäseneksiottamalla yhteyttä osavaltioon tai paikalliseen virastoon tapaamisen järjestämiseksi.

"WIC-ohjelman tavoitteena on turvata ravitsemusriskissä olevien pienituloisten naisten, imeväisten ja alle 5-vuotiaiden lasten terveyttä tarjoamalla ravitsevia elintarvikkeita ruokavalion täydennykseksi, tietoa terveellisestä ruokavaliosta ja lähetteitä terveydenhuoltoon."

Ruokakaupan laskut

Maatalousministeriö myöntää ilmaisia ​​apurahoja valtion virastoille, jotka puolestaan ​​käyttävät rahoituksen yksinhuoltajaäitien ja muiden vähävaraisten perheiden päivittäistavaralaskujen maksamiseen.

Hae SNAP-hakemusta osavaltiossa, jossa asut.

Supplemental Nutrition Assistance Program (SNAP tai Food Stamps) tarjoaa ravitsemusetuja, jotka lisäävät vähävaraisten perheiden ruokabudjettia, jotta he voivat ostaa terveellisiä ruokia ruokakaupoista.

Lastenhoitolaskut

Useat liittovaltion tasolla perustetut lastenhoitoapuohjelmat tarjoavat ilmaisia ​​apurahoja epäsuorasti yksinhuoltajaäideille auttamaan heitä maksamaan päivähoidon, varhaisen oppimisen ja kehityksen sekä esitarhojen laskut.

Hae lastenhoitotukeatunnistamalla kustakin ohjelmasta vastaava aluetoimisto asuinvaltiossasi. Täytä vaaditut paperit nähdäksesi, oletko kelvollinen.

Kodin korjauslaskut

Erilaiset resurssit tarjoavat epäsuorasti rahaa yksinhuoltajaäideille auttamaan heitä maksamaan kodin korjauslaskuja. Energiatehokkuutta edistävät hyväntekeväisyysjärjestöt ja hallitusohjelmat tarjoavat apua asuntojen kunnostamiseen.

Ilmainen kodin korjaus pienituloisille kotitalouksillevoi tehdä parannuksia kiinnityspäälliseen edullisemmaksi. Esimerkiksi Weatherization Assistance Program (WAP) tukee ikkunoiden, kodinkoneiden, LVI-laitteiden ja kattojen vaihtoa tarpeen mukaan.

Lääkärin ja hammaslääkärin laskut

Medicare- ja Medicaid-keskukset (CMS) tarjoavat ilmaista rahaa osavaltioille tukemaan ohjelmia, jotka auttavat yksinhuoltajaäitejä maksamaan lääke- ja hammaslääkärilaskunsa (joskus). Nämä edut tekevät fyysisestä, henkisestä ja suun terveydestäsi huolehtimisen edullisemmaksi.

Medicaidin kattamat hammaslääkäripalvelut aikuisilleriippuu osavaltiosta, jossa asut. Edut eivät ole samanlaisia ​​kuin terveydenhuollon osalta. Siksi tutki, mitä suunnitelmasi kattaa, ennen kuin varaat ajan hammaslääkäriin.

 • Lasten sairausvakuutusohjelma (CHIP) tarjoaa vakuutusturvan vakuuttamattomille lapsille perheissä, joiden tulot ovat liian korkeat voidakseen saada Medicaidin, mutta liian alhaiset yksityiseen vakuutusturvaan.
 • Medicaid tarjoaa sairausvakuutuksen pienituloisille lapsiperheille ja raskaana oleville naisille kunkin osavaltion määrittelemillä kelpoisuussäännöillä liittovaltion köyhyystason perusteella.

Energialaskut

Department of Health and Human Services (HHS) tarjoaa epäsuorasti yksinhuoltajaäideille ilmaista apurahaa kodin sähkölaskujen (sähkö ja kaasu) maksamiseen. Rahoitus auttaa heitä pysymään lämpimänä talvella ja viileinä kesällä edullisesti.

Hae LIHEAP-etujaHHS:n ylläpitämän online-selvityskeskuksen kautta. Etsi linkit osavaltiosi oikeaan resurssiin ja seuraa niiden ohjeita.

Low-Income Home Energy Assistance Program (LIHEAP) tarjoaa liittovaltion rahoittamaa taloudellista apua kolmentyyppisillä kustannuksilla.

 • Kodin sähkölaskut
 • Energiakriisit
 • Sään ja energiaan liittyvät pienet kodin korjaukset

Vesilaskut

HHS tarjoaa myös ilmaisia ​​apurahoja valtion virastoille, jotka jakavat rahoitusta yksinhuoltajaäideille auttamaan heitä maksamaan menneitä ja tulevia vesi- ja viemärilaskuja.

Etsi paikallinen LIHWAP-toimisto seuraamalla online-karttaajulkaissut HHS.

Low Income Household Water Assistance Program (LIHWAP) auttaa pienituloisia kotitalouksia maksamaan vesi- ja viemäripalveluista. HHS tarjoaa jopa 5 000 dollaria perhettä kohden ja voi auttaa erääntyneiden laskujen kanssa.

Asuntolaskut

Department of Housing & Urban Development (HUD) lähettää ilmaisia ​​apurahoja valtion asuntovirastoille. Nämä yhteisöt jakavat sitten rahoituksen yksinhuoltajaäideille auttaakseen maksamaan yksityisiä asuntojen vuokralaskuja.

Hae Section 8 -seteleitä paikalliselta asuntovirastolta.

HUD hallinnoi Housing Choice Voucher -ohjelmaa (osio 8) ja tukee kuukausittaisia ​​vuokramaksuja vaatimukset täyttäville pienituloisille perheille.

Puhelinlaskut

Federal Communications Commission (FCC) tarjoaa ilmaisia ​​apurahoja yrityksille auttamaan yksinhuoltajaäitejä (yksi henkilö per kotitalous) maksamaan puhelin- ja internetpalvelulaskunsa.

Hae online Lifeline National Verifier -verkon kauttaottaa yhteyttä sertifioituun toimittajaan.

FCC hallinnoi Lifeline-ohjelmaa, mikä tekee viestinnästä edullisempaa pienituloisille kuluttajille. Saatat olla oikeutettu saamaan 9,25 dollaria kuukaudessa (34,25 dollaria, jos heimomaalla) matkapuhelinpalveluihin.

FAQs

Saako toimeentulotukea jos tilillä on rahaa? ›

Säästöt huomioidaan toimeentulotuen laskelmalla varoina niin kauan kuin säästöt olivat hakijan ja hänen perheensä käytettävissä. Lähtökohtana on se, että tulot muuttuvat käytettävissä olevaksi varallisuudeksi tulon maksukuukauden jälkeen.

Voiko velkajärjestelyssä oleva saada toimeentulotukea? ›

– Monesti tilanne voi olla se, että velkajärjestelyssä olevalla on niin sanottu nollamaksuohjelma, eli järjestelyssä hänen menonsa ovat olleet tuloja suuremmat, ja maksuvaraa ei ole. Silloin on hyvin todennäköistä, että henkilö voi saada Kelasta perustoimeentulotukea.

Paljonko saa tienata että saa toimeentulotukea? ›

Laki määrääkin nykyään jättämään huomioimatta vähintään 20 % mutta enintään 150 euroa toimeentulotuen saajan ansiotuloista kuukaudessa. Kela soveltaa lakia niin, että toimeentulotukea saava saa ansaita vapaasti 150 euroon asti, ennen kuin tulo vaikuttaa toimeentulotuen määrään.

Mitä tuloja ei huomioida toimeentulotuessa? ›

Monella meistä tulot vaihtelevat kuukausittain.

On olemassa myös tuloja, jotka eivät vaikuta toimeentulotukeen. Tällaisia tuloja ovat muun muassa äitiysavustus, vammaisetuudet ja vähäiset avustukset, jotka jäävät yksinasuvalta alle 50 euron/kk ja perheellä alle 100 euron/kk.

Saako Kela katsoa tilitiedot? ›

Kela voi hyväksyä tiliotteen sijaan tilitapahtumat vain, jos tilinumero ja tilin saldo näkyvät ja tilitapahtumien luettelo on katkeamaton. Kuvakaappaus mobiilipankin tilitapahtumista tai pankkiautomaatista tulostettu kuitti ei käy tiliotteeksi.

Saako Kela tietää pankkitilit? ›

Eikö pelkkä tilin saldo riittäisi kertomaan, minkä verran rahaa tilillä on? Kelan ei ole tarkoitus urkkia asiakkaiden tilitietoja tai tapahtumia eikä pyydä niitä uteliaisuuden vuoksi. Esimerkiksi vanhemmalta saadut avustukset voidaan havaita vain tilitapahtumaluettelosta.

Paljonko rahaa jää velkajärjestelyssä? ›

Vuonna 2023 ulosmittauksen määrä on 351,66 euroa, eli käteen jää reilut 130 euroa kuussa enemmän. Tässä tapauksessa ulosoton jälkeen palkasta jää käteen 1 098,34 euroa. Kohtuullisen minimin viitebudjetissa koko maan keskiarvo on 1 349 euroa.

Mitä selvitetään kun yksilö hakee toimeentulotukea? ›

Miten perustoimeentulotuki lasketaan? Oikeus perustoimeentulotukeen ratkaistaan tekemällä laskelma tuloista, varoista ja menoista. Huomioitavat tulot, varat ja menot on määritelty toimeentulotukilaissa. Tuloja ovat hakijan tai perheen käytettävissä olevat nettotulot eli tulot verojen jälkeen sekä varat.

Milloin ei pääsee velkajärjestelyyn? ›

Yksityishenkilön velkajärjestelyyn kysytään suostumusta velkojilta. Yksityishenkilön velkajärjestelyssä velkoja antaa osan veloista anteeksi järjestelyn päättyessä. Yksityishenkilön velkajärjestelyä ei myönnetä, jos hakijan tilanne ei ole vakiintunut tai velat tulevat maksetuksi kohtuullisessa ajassa.

Saako toimeentulotukea jos ulosotto vie palkasta? ›

Jos sinun tai perheenjäsenesi tulot ovat ulosoton kohteena, tuloista huomioidaan vain ulosoton jälkeinen osuus. Ulosottomiehen vahvistaman maksusuunnitelman mukainen maksu vähennetään myös huomioon otettavista tuloista. Vapaaehtoisesti maksettuja ulosottovelkojen suorituksia ei huomioida menona.

Meneekö toimeentulotuki ulosottoon? ›

Ulosmittaus lasketaan nettotulosta eli määrästä, josta on vähennetty veron ennakonpidätys, työeläkemaksu ja työttömyysvakuutusmaksu. Sosiaaliavustuksia ja -tukia, kuten työmarkkinatukea, toimeentulotukea, asumistukea ja lapsilisiä ei ulosmitata.

Paljonko pitää jäädä rahaa elämiseen 2023? ›

Perusosa on kiinteä summa niistä menoista, jotka on tarkoitettu jokapäiväisen elämän välttämättömiin menoihin (esim. ruoka ja vaatteet). Jokaiselle perheenjäsenelle huomioidaan laskelmassa menoeränä oma perusosansa. Vuonna 2023 perusosan määrä yksin asuvalle on 555,11 e/kk.

Mitä tehdä jos ei saa toimeentulotukea? ›

Milloin voin saada täydentävää tai ehkäisevää toimentulotukea? Jos sinulla on menoja, joita perustoimeentulotuki ei kata, voit hakea täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea. Hyvinvointialue myöntää tuen harkintansa mukaan. Hae kuitenkin aina ensin perustoimeentulotukea Kelasta.

Mitä tuloja ei huomioida asumistuessa? ›

Asumistuessa otetaan tuloina huomioon ruokakunnan ansiotulot, pääomatulot (esim. osinko- tai vuokratulot) ja useat etuudet, kuten peruspäiväraha, työmarkkinatuki ja opintoraha. Tukeen vaikuttavat aina bruttotulot, eli tulot, joista ei ole vielä vähennetty veroja.

Voiko sossusta saada rahaa? ›

Toimeentulotukea saa henkilö tai perhe, joka on tuen tarpeessa ja jonka käytettävissä olevat muut keinot, kuten tulot ja varat eivät riitä välttämättömiin jokapäiväisiin menoihin. Toimeentulotuki on tarveharkintaista, ja sitä myönnetään yleensä kuukaudeksi kerrallaan.

Voiko toimeentulotukea säästää? ›

Asia nousi esiin, kun talousasiantuntija antoi vinkkejä Länsiväylän verkkosivuilla. Sosiaalialan asiantuntija varoittaa, että toimeentulotuella ei saa säästää eikä sijoituksiakaan saa olla.

Milloin toimeentulotukea ei voi saada? ›

Toimeentulotukea saa henkilö tai perhe, joka on tuen tarpeessa ja jonka käytettävissä olevat muut keinot, kuten tulot ja varat eivät riitä välttämättömiin jokapäiväisiin menoihin. Toimeentulotuki on tarveharkintaista, ja sitä myönnetään yleensä kuukaudeksi kerrallaan.

Mikä vaikuttaa Kelan toimeentulotukeen? ›

Perustoimeentulotuen määrään vaikuttavat sinun ja perheesi käytettävissä olevat tulot ja varat. Perustoimeentulotuessa huomioidaan nettotulot. Tämä tarkoittaa tuloja, joista on jo vähennetty verot.

Onko säästöt omaisuutta? ›

Realisoitavaa, eli rahaksi muutettavaa omaisuutta ovat mm. säästöt, sijoitukset, arvopaperit, rahastot ja eläkevakuutukset.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rubie Ullrich

Last Updated: 20/12/2023

Views: 5649

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rubie Ullrich

Birthday: 1998-02-02

Address: 743 Stoltenberg Center, Genovevaville, NJ 59925-3119

Phone: +2202978377583

Job: Administration Engineer

Hobby: Surfing, Sailing, Listening to music, Web surfing, Kitesurfing, Geocaching, Backpacking

Introduction: My name is Rubie Ullrich, I am a enthusiastic, perfect, tender, vivacious, talented, famous, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.